Kus de kikker in de dagelijkse praktijk

“Kus de kikker” is in het Engels “eat that frog”, een uitdrukking om je te motiveren om jouw weerstand te overwinnen en in actie te komen zodat je jouw doelen daadwerkelijk bereikt. Spannend, eng en leuk tegelijkertijd. Dat is de ervaring van ondernemers die het ver schoppen. “Aan de bak” en doen wat nodig is. Jezelf overwinnen en “gaan met die banaan”.  Zorg daarbij altijd wel dat het bij je past en goed voelt voor jou!

Doe jij dat?
Ben je bereid om jezelf en jouw bedrijf of praktijk tot grotere hoogte te brengen?
Durf jij de uitdaging en de groei van jezelf aan? Ben jij een moedig mens?
Hoe zou het zijn als je vanuit Feng Shui meer inzicht in jezelf, je relaties en je omgeving zou hebben? Kun jij je voorstellen dat energie op alle levensgebieden belangrijk is voor jouw functioneren en optimale resultaat?
Ja, dan wil je vast meer weten over Feng Shui. Toch?
De betekenis en uitleg over en voor jezelf kennen en erkennen? Jij = jouw bedrijf = jouw leven = jouw ruimte? De energetische invloed ontdekken van het gebouw en jouw werkplek waar jij een praktijk of bedrijf hebt?
Er is zoveel meer te bereiken als je Feng Shui en Nine Star Ki gaat toepassen.

Wat kan ik voor jou betekenen?
Als je zelfstandig (zorg)professional of entrepreneur bent, help ik je graag met:

  • jouw persoonlijke Nine Star Ki profiel
  • de profielen van jouw medewerkers (mits met toestemming)
  • de sfeer en uitstraling van het gebouw en de binnen- en buitenruimte qua kleur, vorm en materiaal
  • de samenhang binnen jouw praktijkruimte en de bijzondere aspecten van de werkplekken
  • de sfeervolle beplanting en het ontwerpen van de buitenruimte

Waarom?
Mijn affiniteit met de gezondheidszorg en het entrepreneurschap is groot. Ik heb zelf als logopediste gewerkt in verpleeghuizen en van dichtbij gezien hoe mensen beïnvloed worden, in positieve en negatieve zin, door de omgeving waarin ze zijn. Hoe ze herstellen of zich inzetten voor een optimaal resultaat hangt hier nauw en onzichtbaar energetisch mee samen.

Een sombere ruimte leidt tot spanning en maakt dat cliënten zich onrustig voelen. Lichte en vrolijke kleuren beuren een mens op. Vooral de kleur groen werkt gezondheidsbevorderend. Feng Shui geeft allerlei handreikingen als het gaat over het harmonieus toepassen van vormen, kleuren en materialen. Deze beleving heeft invloed op ons welbevinden en de manier waarop we met elkaar omgaan.

Je ontdekt met welke simpele aanpassingen jouw leven, werk en omgeving optimaal zijn qua energie, sfeer en samenwerking, qua enthousiasme en mogelijkheden. Hoe je met elkaar tot meer harmonie komt, de onderlinge contacten verbeteren en jouw ondernemerschap of praktijk een boost krijgen. Ook jij gaat inspirerend en creatief ondernemen!

Ik geef je graag een voorbeeld.

Project fysiotherapiepraktijk

Onlangs heb ik een actieve rol mogen spelen in het meedenken met nieuwe plannen voor de verbouwing van bankgebouw tot fysiotherapiepraktijk. De eigenaresse had een bekende architect in de arm genomen en schakelde mij in voor een Feng Shui advies met aandacht voor de werknemers, het welbevinden van de cliënten en de energie in de verschillende ruimtes, de kleuren, vormgeving, inrichting en logische looproutes. We hadden al eerder samengewerkt aan haar tuin en ik was betrokken bij de inrichting en het kleurgebruik voor de zorgkamer van haar man. Nu voor mij een nog grotere uitdaging… en het resultaat mag zeker bewonderd worden.

Feng Shui doelstelling
De bedoeling is om in de fysiotherapiepraktijk zoveel mogelijk positieve energie door het gebouw te laten bewegen. Energie komt ´letterlijk´ binnen met de cliënten die de praktijk bezoeken en met de collegae die er werken. Het zich thuis voelen in de omgeving bevordert een goede genezing en gezonde onderlinge activiteit. Als energie kan stromen blijft deze schoon en helder.

De hoofdingang is voor een goede sfeer en het succes van de praktijk een enorm belangrijk gebied. De keuze voor een ingang kon opnieuw gemaakt worden. In dit geval is als beste variant het aarde-8 gebied gekozen. De oefenruimte van de fysiotherapiepraktijk valt zodoende  in het 1-water en 6-metaal gebied. Optimaal voor een creatieve, reflectieve, fysiek sterke, dynamische en tevens soepele verbindende energie.

De ontvangsthal ligt in het midden van het gebouw, een ideale plek voor het ´verzamelen´ en de vrije beweging van 5-aarde en aangrenzende energieën. Verder liggen de werkruimtes in hout en vuur. In aarde-2 is de verblijfsruimte gepland waar het personeel met elkaar in gesprek kan zijn en koffie drinkt of luncht.

De trap naar boven wordt een spiraaltrap en valt in het speelse metaal-7 gebied. Toilet en kleedruimte zijn geplaatst in hout-3.

Kleur en Nine Star Ki
Via Nine Star ki zijn de getallen van de eigenaar en medewerkers berekend en toegepast. Dit biedt het voordeel dat de werkruimtes aan de juiste persoon kunnen worden toegewezen. Zodoende zullen de voorkeurskleuren van deze personen dan beter passen bij de positie van deze ruimtes.

Conclusie project fysiotherapiepraktijk
Al met al een zeer geslaagd project waarbij de architect open stond voor de keuzes die uit het Feng Shui rapport kwamen en hij zelf ook met plezier op zoek ging naar passende oplossingen. De kleuren van de voorgevel bleken als vanzelfsprekend te passen bij het Feng Shui advies, de voorkeur van de eigenaresse en de initiële gedachten van de architect. Soms bizar om te merken hoe alle stukjes moeiteloos in elkaar passen. Daar word je toch blij van!

Harmonie en persoonlijkheid

Wil je je verdiepen in de waarde van Feng Shui en Nine Star Ki? Lees dan mijn boek ´Harmonie in jouw tuin met Feng Shui´. Daarin maak je op een goed te begrijpen manier kennis met de uitgangspunten en lees je veel over de achtergronden en mogelijke toepassing. Hoewel het boek gericht is op de tuin, is het qua aandacht en achtergrondinformatie zeer bruikbaar bij het begrijpen van persoonlijke voorkeuren, onderlinge relaties en de vormgeving in huis en omgeving.

Vraag jouw Nine Star Ki profiel aan in combinatie met het boek! Ik geef je graag een antwoord waar jij mee uit de voeten kunt.

Zonnige groet, Mariëtte Verlaan

Meer over het boek en over de persoonlijke kant van Feng Shui lees je op www.TuinHarmonie.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.