Naamsbekendheid vergroten door bloggen, hoe?

Bloggen is een langzame en zekere manier om jouw naamsbekendheid te vestigen en jouw bedrijf vindbaar te maken voor zoekmachines. Er is veel geschreven over hoe je dat zou moeten doen en SEO wordt daarvoor altijd genoemd. Ik geloof zelf dat het schrijven en delen van kennis op jouw vakgebied en vooral authenticiteit je meer opleveren. Natuurlijk zijn er wel wat belangrijke zaken die je aandacht moet geven anders levert het geen, of niet het gewenste, resultaat op.

 1. Bloggen vraagt om starten en volhouden.
 2. Schrijf over onderwerpen die aansluiten bij jouw doelgroep.
 3. Leer de kunst van boeien, uitdagen en verleiden.
 4. Werk vanuit een structuur en strategie.
 5. Zorg dat jouw e-maillijst en e-mail marketing in orde zijn.

Zo, dat is de kluif die voor je ligt als je gaat bloggen. Extra uitleg is hier wel op zijn plaats.

 • Bloggen vraagt om starten en volhouden.
  Alles is energie en begint bij één. In het begin vind je het waarschijnlijk moeilijk om te schrijven. Je gaat ervoor zitten en begint te typen. Handig is het om een lijstje te maken met een onderwerp, 3 steekwoorden om dan zonder ‘peinzend’ nadenken gewoon te starten. Het blijkt namelijk dat je dan in een flow van woorden terecht komt en jouw schrijfsels aan kwaliteit winnen.
 • Schrijf over onderwerpen die aansluiten bij jouw doelgroep.
  Je bent een vraagbaak als het over jouw kennis en vaardigheden gaat. Maak daar gretig gebruik van en vertel jouw doelgroep over hoe, wat, waar, waarom en wanneer jouw dienst of product nuttig is voor hen.
 • Leer de kunst van boeien, uitdagen en verleiden.
  Je wilt jouw doelgroep uitdagen en verleiden om jouw dienst of product te kopen of om jouw blog en kennis te delen zodat er klanten komen. Vaak weet je niet, en zeker niet op korte termijn, of je dit effect bereikt. Vandaar het volhouden en blijven boeien. Bekijk wat er in jouw markt leeft en wat in de actualiteit aansluit bij jouw blog. Beantwoord vragen en blijf in jezelf geloven.
 • Werk vanuit een structuur en strategie.
  De allerbeste tip die ik ooit kreeg is: maak voor jezelf een publicatiekalender met onderwerpen. Op mijn Tuincoach Blog schrijf ik over tuinen. planten en leven in de tuin. Hier sluit ik altijd aan bij de seizoenen en schrijf ik ook over populaire thema’s. Mijn vaste dag voor publicatie is donderdag. Voor mijn doelgroep blijkt dat de beste dag te zijn omdat veel tuinbezitters in het weekend bezig zijn met hun tuin en op internet antwoorden zoeken op hun tuinvragen. Kies voor jezelf wat voor jou en jouw doelgroep handig is. Misschien duurt het even voordat je de meest effectieve strategie gevonden hebt.
 • Zorg dat jouw e-maillijst en e-mail marketing in orde zijn.
  Je wilt dat jouw bedrijf groeit. E-maillijst en e-mailmarketing zijn daarin essentieel. Bouw jouw lijst van geïnteresseerden op vanuit jouw blog. Bedenk dat Facebook-vrienden fantastisch zijn maar niet op jouw lijst staan. Voor potentiële klanten heb je echt jouw eigen bron nodig. Met e-mailmarketing kun je werken aan meer wederzijds vertrouwen door bijvoorbeeld elke maand een nieuwsbrief te sturen. Geef altijd waarde anders verlies je jouw potentiële klant weer. Overigens is dat helemaal niet erg, hoor, want zo houd je jouw e-maillijst zuiver.
Hoe lang doe je erover om via jouw blog resultaat te bereiken?
bloggen, blogcoach, create-destiny, professional, mkb, entrepreneur, doelgroep,
Bloggen om jouw doelgroep/klant te bereiken

Tuincoach Blog bestaat sinds mei 2010 en heeft in 5 jaar 100.000 views. Daarna gaat het ineens explosief. In 2017 gaat mijn blog 200.000 views behalen. Een nieuwe mijlpaal en dat zie ik als een groot compliment.

Het heeft in het begin heel wat voeten in de aarde gehad om het bloggen vol te houden. Ik was telkens onzeker of mijn blog wel gelezen zou worden en of tuinbezitters er wel behoefte aan hadden. Gelukkig zijn de tuin en de natuur voor mij altijd een inspiratiebron en heb ik er plezier in om daarover te schrijven.
Na inmiddels 123 publicaties gaat het schrijven me heel gemakkelijk af en begint het tot de kern van mijn activiteiten als entrepreneur te behoren. Op TuinHarmonie.nl staan inmiddels ook al 55 publicaties en TuinHarmonie.nl bestaat als blog over mijn boek en de persoonlijke waarde van een tuin en tuinieren nog maar sinds 2015.

Statistieken zijn belangrijk om te weten waar jouw bloglezers vandaan komen en wat ze lezen op jouw blog. Op Tuincoach Blog komt de helft van de bezoekers binnen via zoekmachines en dat biedt een unieke en hoge positie in Google. Waardevol voor lezers en tuinbezitters en ook voor partners van Tuincoach Blog die een betaalde publicatie of banner laten plaatsen. Het levert mij klanten op waarmee ik direct een fantastische klik heb en zeer prettig samenwerk. Trots en blij, schrijven is leven!

Publicaties worden populair als je ze zelf persoonlijk promoot via jouw sociale media kanalen en leveren je dan geweldige resultaten op. Al eerder heb ik aangegeven om je niet alleen op Facebook te focussen hoewel het enorm handig is als je jouw blog in de juiste groepen kunt plaatsen. Hier zul je een hobbel moeten nemen want niet alle groepen staan ervoor open. Je hebt in veel gevallen eerst wat ‘vind ik leuks’ op jouw naam nodig in combinatie met het vertrouwen van de groepsbeheerder om er te mogen plaatsen.

Hoe graag blog jij en wil je het schrijven wel zelf doen?
 • Ben je bereid om het bloggen vol te houden?
 • Ben je voldoende schrijfvaardig om een gunstig resultaat te bereiken?
 • Vind je schrijven en bloggen wel leuk?
 • Zie je voldoende resultaat van jouw inspanning?
 • Leveren jouw diensten/producten je meer voldoening op en kun je het bloggen uitbesteden?

Deze vragen zijn essentieel als het over het bereiken van jouw doelgroep gaat. Wees eerlijk als jouw vaardigheden, dienstverlening en producten op een ander vlak liggen en jij je liever daarmee bezighoudt.

Ben je tuinprofessional in de tuinbouw, tuinhandel of plantenkwekerij en lever je een dienst/product aan particulieren dan biedt Tuincoach Blog je een interessant platform. Ik schrijf graag en gemakkelijk over tuingerelateerde onderwerpen en sta open voor suggesties. Bovendien bezoek ik jouw website zodat ik informatie over jouw bedrijf of product adequaat kan delen.
Meld je aan als partner van Tuincoach Blog en lees direct de voorwaarden en mogelijkheden voor publicatie. Je ontvangt dan tevens de maandelijkse TuinInspiratieMail die naar mijn e-maillijsten met ruim 720 geïnteresseerde tuinbezitters gaat. Die investering heb ik gedaan en daar kunnen we nu samen de vruchten van plukken.

Ben je ondernemer/entrepreneur op een ander vakgebied? Meld je dan aan op de e-maillijst van Create Destiny en geef jouw interesse aan. Samen kunnen we elkaar versterken en ik heb meer platforms en netwerken die ik actief kan inzetten. Wees welkom!

Lees de nieuwste publicatie op Tuincoach Blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.