Ben jij de architect in jouw leven?

Ben jij op zoek naar jouw geluk? Het is er al, écht waar!

tuinborder borderontwerp planten kleurZoveel mensen zijn ziek, depressief, ongelukkig, angstig en onzeker. Ja, af en toe voelt alles inderdaad somber, lijkt er nergens ruimte voor te zijn, voel je je opgejaagd en gestrest. Dat herken ik wel. Juist de winter maakt gevoelig voor melancholie. Wanneer je in zo’n periode zit, lijkt alles soms uitzichtloos, word je teruggeworpen op jezelf, voel je je klein, moedeloos en machteloos. Heel naar. En tóch?

Ik moedig je aan om moed te verzamelen, weer controle en verantwoordelijkheid te nemen voor jouw leven en te bouwen aan jouw geluk. ‘Alles wat je nodig hebt, is in je‘ is de titel van een klein boekje dat ik eens kreeg van een lieve vriendin. Deze Chinese vertelling maakt je bewust van het belang van leven in het heden en het feit dat geluk écht in jezelf zit. Maak jezelf wakker. Bouw stap voor stap vanuit jouw kracht en intuïtie aan de verwezenlijking van jouw potentieel en talent. Daar zit jouw blijdschap en geluk!

Hoor ik: “Ja, maar…”. Geloof je me niet? Dan vraag ik je nu om 10 minuten naar buiten te gaan en een rondje te wandelen in jouw tuin of langs tuinen in jouw buurt.

  • Wat zie je daar?
    Richt je aandacht op een spinnenweb, een bloem in de knop, een stapel blaadjes, een boom, een gedroogde bloem of zaaddoos, de kwetterende vogels. Sta even stil en luister.
  • Wat voel je nu?
    Komt er wat lichtheid en lucht in je hoofd en vooral in je hart. Voel je hoe je handen warm worden? Begint er weer iets te stromen in je lijf? Dat is de weg uit jouw misère. Je verlegt je aandacht naar waar je blij van wordt. Je bent niet afhankelijk van je rotgevoel. Maak je hoofd leeg en adem frisse lucht in.
  • Bouw elke dag aan de beste versie van jezelf en dan bedoel ik jouw gezonde, vrolijke, zelfverzekerde versie. Je weet zelf prima wat daarvoor nodig is. Je hoeft je nergens voor te verdedigen of te schamen en niet bang te zijn. Durf te stralen! Het mág!
    Laat het troebele water tot rust komen en zie hoe helderheid en diepgang ontstaan.
  • Neem iets uit jouw tuin dat je aanspreekt mee naar binnen en mediteer op wat het jou aan positieve energie en inzicht brengt. Bekijk de details, doe je ogen even dicht en schrijf vervolgens vanuit je intuïtie in drie woorden op wat dit symbool uit de natuur jou geeft. En weet je, deze woorden geven je inzicht in jouw kracht en talent. Hoe mooi!

De beste versie van jezelf

Die beste versie ontwikkel je niet in één dag, hoewel je de sluier van jouw gedachten wel in één keer kunt wegnemen. Belangrijk is stap voor stap en elke dag! Maak jezelf blij met wie je bent en wat je kunt en stel je open voor jouw omgeving.
Marianne Williamson zegt het zo mooi: “Our deepest fear is not that we are inadequate. Our deepest fear is that we are powerful beyond measure. It is our light, not our darkness that most frightens us. We ask ourselves, Who am I to be brilliant, gorgeous, talented, and fabulous? Actually, who are you not to be? You are a child of God. Your playing small does not serve the world. There is nothing enlightened about shrinking so that other people will not feel insecure around you. We are all meant to shine, as children do. We were born to make manifest the glory of God that is within us. It is not just in some of us; it is in everyone and as we let our own light shine, we unconsciously give others permission to do the same. As we are liberated from our own fear, our presence automatically liberates others”.
De quote komt uit haar boek A Return to Love: Reflections on the Principles of A Course in Miracles (1992).

Feng Shui Energie HarmonieIk vind jouw tuin super-belangrijk in het proces van aandacht en bewustwording. Hoe je liefde kunt geven en ontvangen uit jouw omgeving. In jouw natuurlijke ruimte dicht bij huis ervaar je de seizoenen, groei, stilstand en achteruitgang. Allemaal natuurlijke processen die wij als mens in ons leven ook ondergaan.
Je kunt er mediteren, uitrusten, inspiratie en plezier beleven. Je kunt er je handen uit de mouwen steken, zaaien, stekken, oogsten, nieuwe ideeën in de praktijk brengen en elke dag ontdek je er wel iets nieuws dat zich ontplooit en ontwikkelt. Juist die aspecten laten zien hoe balans bedoeld is en hoe jij die balans ook in jouw leven kunt toelaten.

Succes en geluk

Geluk zit in jezelf, in wie jij bent met jouw talenten, met jouw gebruiksaanwijzing en jouw valkuilen. Zo is het heus voor iedereen. Succes bereik je door geïnspireerde actie.

Maak jezelf gelukkig en word blij van wat je doet… elke dag! Alles is energie en begint bij 1!

Bekijk dit lijstje eens en vergelijk de negatieve kant (valkuil) met de positieve kant (kracht).
Wat herken jij in jouw leven? Waar loop je tegenaan? Hoe kun je jouw kracht activeren?

     

valkuil/drama

kracht/talent

 verdriet  plezier
 boosheid  liefde
 onmacht  geduld
 spanning en stress  aandacht en rust
 verveling  creativiteit
 opdracht volgen  zelf bewust ontwikkelen
 frustratie  flow
 uitstelgedrag en verslaving  focus
 ego-ik  compassie-ik
lijden en schuldig voelen vrijheid en ruimte beleven
angst helderheid
verleden en toekomst hier en nu
verwachtingen mogelijkheden en kansen
gemis dankbaarheid
gewoonte groei
afhankelijkheid leiderschap
©2016 Mariëtte Verlaan

Je kent vast de poster van Loesje wel met de uitspraak ‘Leven is het meervoud van Lef‘.
Verzamel al jouw moed en start vandaag met de beste versie van jezelf. Maak ruimte in je hoofd, voel en creëer! ‘In the void new creation begins’.

Je kunt in het bovenstaande lijstje achter elk punt, negatief en positief, schrijven hoe dit zich uit in jouw leven en er actiepunten van maken. Door positief gerichte aandacht, versterk jij jezelf en breng je positieve energie in jouw leven. Dáár word je gelukkig van! Dat is de betekenis van abundance zoals in Feng Shui beschreven wordt. Rijkdom, overvloed en dankbaarheid voor wat er nu in je leven aanwezig is.

Jaar van de aap 2016

2016 feng shui © fengshuiweb.co.ukOp 8 februari 2016 start het levendige Chinese vuur-aap-jaar. De aap staat voor beweging, humor en plezier. Vuur en metaal beheersen de jaar-energie wat zeer heftig en veranderlijk kan zijn. Het jaargetal is 2-aarde waarin door hard werken stapje voor stapje een (financieel) doel bereikt wordt. De invloed van de jaar-energie is voor elke persoon anders en afhankelijk van de geboortedatum (Nine Star Ki).

De aap is een groepsdier, intelligent, geestig, intens, snel, optimistisch, nieuwsgierig en ondeugend. Ben je geboren in een 2-aarde-jaar dan vind je het moeilijk om ‘nee’ te zeggen tegen anderen. Je bent zorgzaam en staat tegelijkertijd graag in het middelpunt van de aandacht. Zet de 2-jaar-energie in voor positieve, creatieve en blijde gebeurtenissen, zoals verhuizen, samenwonen en kinderen. Organiseer een feestje en neem het heft in handen om jouw leven leuk te maken. Wees zuinig op jezelf en op elkaar. Bewaar de harmonie in gezondheid, financiën, carrière, communicatie en partnerrelaties.

De 2-jaar-energie is gericht op consolidatie, gestaag doorgaan op de ingeslagen weg en voortbouwen op wat eerder in gang is gezet. Optimistisch, vanuit inzicht en intuïtie, evenwichtig en alert op valkuilen. Voor sommigen een buitengewoon gevoelig jaar waarin keuzes zorgvuldig gemaakt moeten worden zodat het leven ontspannen en prettig blijft stromen.

Welke keuze en geïnspireerde actie onderneem jij om jouw geluk te bevorderen? 
Wat zijn de drie woorden die je opgeschreven hebt n.a.v. bovenstaande oefening?
Schrijf jouw reactie hieronder.

boek-cover-schuin-Tuinharmonie-DEF-kl2Wil je lezen over de betekenis van Feng Shui in jouw leven en tuin?
Bestel mijn boek. Lees over de negen levensaspecten, Nine Star Ki en de vijf Feng Shui energieën in relatie tot jezelf en jouw tuin. Hoe deze verschillende energieën zich manifesteren en gekenmerkt worden door vormen, kleuren en materialen.
Je ontdekt welke persoonlijke energie bij jou past en hoe je die energie in jouw tuin tot leven brengt. Begrijp jij het…

Interessant? Deel met jouw vrienden Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.