Geluk is een bloemrijke tuin

Feng Shui voor beginners.
Telkens is het belangrijk om uit te leggen hoe Feng Shui op een natuurlijke manier past in de ervaring van elke dag. Feng Shui gaat over aandacht voor onze omgeving, voor het landschap waarin we wonen en werken, voor het weer en de seizoenen.
Geniet van de zon die schijnt, van de schaduw van een boom, van de gezondheid van tuinieren voor jouw fysieke en mentale welbevinden. Beleef plezier in de tuin en ervaar de praktische kant en de functie van planten in de tuin voor zuivere lucht en ‘letterlijk’ ademruimte in jouw leefomgeving. Kies de kleuren van bloemen en planten voor inspiratie en seizoensrijkdom. In mijn boek lees je er alles over. Praktisch en persoonlijk gericht op jouw tuin.

In dit blog gaat het over de vijf energieën die je kunt toepassen in jouw tuin en die elke plek een eigen energie geven. Je voelt het, je ervaart het. Doen!

Geluk is in jouw tuin altijd heel dichtbij!

 • Siertuin
  De siertuin kun je zien als vuur-energie. Vol bloemen, kleur en inspiratie. Het hoogtepunt van de bloei ligt voor veel planten midden in de zomer en kan heel intens en heftig zijn.
 • Kruidentuin
  Een kruidentuin groeit gemakkelijk op een zonnige plek en gedijt op schrale aarde. Kruiden bevatten gezonde componenten, mineralen en oliën. Ze geuren en smaken daardoor heerlijk. De rijkdom van de aarde vind je in de kruidentuin.
 • Tienertuin of kindertuin
  Een tuin om in te spelen, om te ravotten, om te loungen, om feest te vieren, waar je creatief kunt zijn en het leven ontdekt. Creativiteit, spelen en verbindingen leggen, hoort bij de energie van metaal.
 • Meditatietuin
  Jezelf ontdekken, ruimte geven aan gedachten en gevoelens dat gaat gemakkelijk aan de waterkant. De energie van water is diepgaand, rustig of woelig, Je richt je op jouw levenspad, spiegelt jezelf aan jouw bron en uit jouw kracht en talent in jouw omgeving.
 • Moestuin
  In de moestuin kweek je gezondheid en is optimale groei en ontwikkeling van gewassen en fruit belangrijk om jou en jouw gezin te voeden. Door in relatie met de natuur bezig te zijn, voed je jezelf, cultiveer je jouw natuurkennis, pas je je aan aan de seizoenen en ben je verbonden met jouw roots. De energie van hout speelt hier de hoofdrol.

Dit is in het kort hoe je Feng Shui in alle aspecten in jouw tuin en leven kunt ervaren. Uiteraard is er veel meer over te vertellen. Dat lees je in ‘Harmonie in jouw tuin met Feng Shui’. Je zult merken dat je bewuster naar jouw tuin en omgeving gaat kijken als je je verdiept in Feng Shui. Bovendien wordt het gemakkelijker om ‘natuurlijke’ relaties te begrijpen en harmonie als keuze te beleven.

Evenwicht is dynamisch en geeft elke dag een uitdaging. Laat jouw tuin (en relaties) passen bij jouw manier van leven.

Wil je meer uitleg? Schrijf jouw reactie of vraag hieronder.

Interessant? Deel met jouw vrienden Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

2 gedachten over “Geluk is een bloemrijke tuin

 1. Kristof

  Leuk concept om de tuin zo in te richten. Ik wou dat mijn tuin wat groter was zodat ik wat meer hoekjes kon maken.
  Een kruidentuintje heb ik al in de vorm van een grote houten plantenbak maar een moestuin mis ik dikwijls wel. Moet zalig zijn om je eigen groentjes te kweken!

  Reageren
  1. Mariëtte Bericht auteur

   Hoekjes in de tuin maken het inderdaad spannend en veelzijdig om er van alles te kweken. Een deel plukbloemen, eetbare bloemen en een deel groentetuin zoals een potager vind ik altijd geweldig om te zien. Lekker blijven dromen geeft ook al een goed gevoel en vooral blijven genieten van de mooie kruidenbak die je al hebt. Dank je wel voor jouw reactie!

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.