Jouw tuin

Het boek ‘Harmonie in jouw tuin met Feng Shui’ is ontstaan vanuit plantenkennis, enthousiasme voor bloeiende tuinen en passie voor het creëren van harmonieuze tuinen passend bij de liefhebbers die er gebruik van maken.

Jouw tuin is ‘jouw heerlijke stukje natuur dicht bij huis’. Een plek om te ontspannen, jezelf te zijn, vrienden te ontvangen en een kop koffie te drinken in de eerste lente-zonnestralen.
Ik geniet in elk seizoen van mijn tuin. Voor mij is zij een onmisbaar vreugdevol genieten, altijd! Mijn tuin is zo belangrijk omdat ik er op kan laden na een dag intensief werken, even letterlijk op adem kan komen in de stilte en de ruimte, er nieuwe bloemen bewonder en er soms lekker actief in bezig kan zijn. Groen is gezond. Voor mij en voor jou!

Lees de mogelijkheden van mijn tuinatelier voor jouw tuin:

Je denkt nu misschien zo’n tuin is teveel werk voor mij. Nee hoor, helemaal niet. Ik doe slechts tweemaal per jaar groot onderhoud in mijn tuin. De rest van het jaar pluk ik hier en daar wat onkruid, snoei overhangende takken en uitschieters. En waar de bodem lekker bedekt en begroeid is met bloeiende planten, heb ik er geen omkijken naar. Puur genieten! Dat wil jij toch ook?

1-afbeelding-werkbladTeken jouw tuin op schaal met dit werkblad (gratis PDF download).

Ik pleit ervoor dat jouw tuin voor jou een betekenis heeft van plezier en rijkdom in jouw leven.

Mijn boek helpt je daarbij stapsgewijs op weg. Het biedt je inspiratie en inzicht in de mogelijkheden van jouw tuin. Ervaar een tuin die plezier, inspiratie en energie geeft. Ik help je graag om dat te realiseren. Lees meer (PDF)

Lees over de Tuinverrassing plantenborders en Mooie moestuin zaadpakketten. Misschien is dat wel wat jij nu juist nodig hebt.


Mijn vraag aan jou:

Wat heeft je het meest geïnspireerd om in jouw tuin te gaan doen na het lezen van mijn boek of blog?

Schrijf jouw reactie hieronder of schrijf een review op de pagina Lezersreacties. Samen meer mooie tuinen! Dank je wel.

Interessant? Deel met jouw vrienden Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

2 gedachten over “Jouw tuin

 1. Ingrid Das

  We hebben afgelopen zomer je boek gekocht en een masterclass bij jou gevolgd. Onze tuin hadden we zodoende alleen op papier bij de hand, achteraf misschien wel jammer. Wij ontwerpen vanuit ons gevoel en na het lezen van je boek blijken er veel overeenkomsten te zijn. De vaste structuur van Feng Shui blijkt in praktijk (voor onze tuin) toch moeilijk uit te voeren, met name de ligging van het waterelement. Maar het boek geeft zeker inspiratie. Met vr.gr. Astrid Das en Ingrid Das, Daslooktuinontwerp

  Reageren
  1. Mariëtte Bericht auteur

   Hallo Astrid en Ingrid,
   Ja, het is niet altijd meteen duidelijk welke creatieve invulling je kunt geven aan een bepaald gebied in de tuin. De Ba Gua geeft de energiegebieden aan en daarmee de passende energieën. De ingang bepaalt hoe de Ba Gua gelegd wordt.

   Je noemt het waterelement en ik herinner me dat dit in jullie tuin direct in de loopruimte naar jullie terras ligt. Om hier vorm aan te geven en een gevoel van water kun je planten met blauwe bloemen en een waterachtig golvend uiterlijk toevoegen. Voor mij is Geranium ‘Rozanne’ daar een goed voorbeeld van. Deze vaste plant bloeit enorm lang en is daardoor een geweldige aanwinst, ook in één of meerdere potten. Met de positie van de potten kun je een golvend pad creëren en met het ronde van de potten voeg je het voedende metaalelement toe.

   Als echt water in de vorm van een vijver niet kan, is het altijd mogelijk om een vogeldrinkschaal te plaatsen. Dit kan ook in het watergebied van jullie tuin. Zo creëer je er toch de gewenste harmonieuze energie.

   Helpt dit je/jullie weer iets verder op weg?
   Met dank voor je reactie en een zonnige tuingroet, Mariëtte

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.