Lezersreacties

Jouw reactie wordt zeer op prijs gesteld!
Een boek schrijven en uitgeven is een bijzonder intensief en uitdagend proces. De positieve ontvangst door jou als lezer is waar het uiteindelijk om gaat. Zo ontstaan er steeds meer mooie, bloeiende, gezonde, gezellige en harmonieuze tuinen.

Jouw verhaal geeft nieuwe lezers de onafhankelijke informatie om te besluiten of ze dit boek zelf ook willen lezen of, zoals blijkt, mij uitnodigen voor een harmonieus ontwerp voor hun tuin. Maak elkaar blij!

Lees onderaan deze pagina ook de reacties van anderen.
Dank je wel voor jouw bijdrage!

Required field

What is your full name?
What is your email address? (not published)
A headline for your review.
What do you think about the book/Mariëtte's garden design skills?

Nog een tip: Voor mij en de lezers is jouw reactie nog persoonlijker als jouw Gravatar (een plaatje of foto van jou) zichtbaar is. Lees hier hoe je een Gravatar maakt. Veel websites werken ermee en het is echt heel eenvoudig om er een te maken.
Je kunt gerust eerst jouw reactie hieronder schrijven. De Gravatar, die gekoppeld is aan jouw e-mail adres, verschijnt dan later vanzelf. Doen!

Andere ingang, andere energiestroom

Lieve Mariette,
Bij het opschonen van mijn computer zag ik jouw nieuws over Italië! Wat geweldig en blijmakend om te lezen. Dank je wel voor alle info en natuurlijk op de eerste plaats ons tuinplan.
Sinds die veranderingen is er werkelijk een andere ingang, andere energiestroom gecreëerd in onze voortuin. Dat is heel prettig en gezond, zo ervaren wij dat, ook vriendinnen voelen het verschil.

Alle goeds in Italië, wat zal het mooi worden. Warme groet,

Marian en Charles

mijn tuin, mijn leefomgeving

Hoi Mariëtte,
heel inspirerend vond ik jouw bezoek. Ik heb niks met tuinieren, dacht ik altijd, maar na jouw bezoek ben ik (om te beginnen) aan het snoeien gegaan. Samen met jou rondkijken in mijn tuin, heeft er voor gezorgd dat ik er weer met plezier naar kijk! Je boek heb ik nog niet gelezen, maar neem ik mee op vakantie.
Dank je wel!

Els Monden

Gelukkig in je tuin

Tuinboeken zijn er genoeg, maar dit boek is meer. Het is erg verhelderend wat dit concept vermag. Met doordachte maatvoering en uitgebalanceerde beplanting creëer je een tuin die harmonie uitstraalt, rust geeft en appelleert aan wat wij als aangenaam ervaren. Complimenten!

Alfons Lipman

Interessant? Deel met jouw vrienden Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

15 gedachten over “Lezersreacties

 1. Rob Nugteren

  Nadat ik het prachtige boek van Mariette deels gelezen had en Mariette persoonlijk ontmoet had wist ik genoeg. Ik vroeg Mariette een tuinplan te maken en mee te denken. Mariette is in staat om een professioneel tuinontwerp op basis van feng shui te maken op basis van onze wensen. Ze luistert aandachtig en stelt goede vragen en heeft veel afgestemde inspirerende ideeën. Daarna gaat zij er even op broeden voor de finishing touch. Zo heb ik aangegeven dat ik de tuin gefaseerd wil inrichten en daar heeft ze keurig rekening mee gehouden.
  tuin Rob hot tub Feng Shui tuinontwerp
  De eerste fase was een hottub met houtberging en pergola. Mariette heeft zelfs een constructie tekening van de achtzijdige pergola gemaakt. Ik ben nu al zeer content met deze tuin en ga dagelijks de tuin in, weer of geen weer. Mijn kinderen zijn er ook heel blij mee en komen regelmatig onthaasten in de tub. Dat was nou net de bedoeling.
  Mariette, super bedankt.

  Reageren
  1. Mariëtte Bericht auteur

   Dank je wel, Rob, zo leuk om hier te lezen. Ik heb jouw foto erbij gezet, zoals je al gevraagd had. Die stralende gezichten en blijdschap. Wat een luxe! Zo fijn om dit voor jullie te mogen doen, een waar genoegen. Tot ziens voor de volgende fase. Geniet van jullie tuin en hot tub!

   Reageren
 2. An Van den Broeck

  Wauw! Ik was echt onder de indruk van dit prachtige boek!
  Zo duidelijk, boeiend en liefdevol geschreven.
  Na het lezen van ” Harmonie in jouw tuin met feng shui” was het voor mij duidelijk dat Mariëtte de juiste persoon was om onze nieuwe tuin te gaan ontwerpen.
  We zitten momenteel nog in de beginfase, maar ik kan alvast vertellen dat zij een dame met een prachtige persoonlijkheid is. Ik twijfel er geen seconde aan dat we de tuin van onze dromen gaan krijgen, waarin haar en onze liefde voor de natuur centraal zal staan.
  Bedankt, Mariëtte!

  An Van den Broeck

  Reageren
  1. mariëtte Bericht auteur

   Dank je wel, An, geweldig!
   Wat een lieve enthousiaste lovende woorden. Een topper dat ik door het boek nu jullie landschapstuin mag ontwerpen. Ook voor mij ‘a dream come true’. We gaan er een heerlijke tuin van maken!

   Reageren
 3. Suzan Hauwert

  Beste Mariëtte,

  Allereerst complimenten voor het boek Harmonie in de tuin
  Ben er druk mee bezig om mijn tuin ontwerp compleet te maken.

  Ik wil graag weten in welke hoek de huisvuil container geplaatst kan worden.
  Ik kan deze niet in de schuur kwijt, was benieuwd wat daar voor creatieve opties in zijn.
  Is het zo dat ik deze het beste kan verwerken in een houtwerk dat het uit het zicht is? Of kan deze het beste in een bepaald element geplaatst kan worden?
  Er staat in het boek maar 1 ontwerp waar ik hem terug vind.

  Verneem graag je reactie.
  Met vriendelijke groet, Suzan Hauwert

  Reageren
  1. mariëtte Bericht auteur

   Hallo Suzan,

   Dank je wel, glunder, glunder, voor jouw compliment.

   Over jouw vraag:
   Je kunt de container(s) het beste plaatsen in 6-metaal, het gebied van behulpzame vrienden. Bekleding met hout is hier niet helemaal optimaal. Misschien kun je een haag, gaaspaneel of schuttingdeel plaatsen. Houd het licht en luchtig.
   Ook in 4-hout, rijkdom, is een prima plek.

   Natuurlijk weet ik niet hoe en of dat in jouw tuin werkt. Laat je leiden door een positie in de schaduw en uit het zicht.
   Met een kleine schets van jouw tuinindeling kan ik je wellicht wat beter adviseren.

   Kun je met dit antwoord uit de voeten? Laat het me weten.
   Zonnige tuingroet, Mariëtte Verlaan

   Reageren
   1. Suzan Hauwert

    Beste Mariette,

    Ik ben nog verder gaan denken over de indeling, en wat precies waar moet. De afvalbakken zijn het beste in hout 4 te plaatsen gezien daar bijna altijd schaduw is.
    Mijn twijfel ligt bij het water element. in het gebied water is namelijk alles terras omdat wij daar moeten lopen om in de tuin te komen.
    Is de beste oplossing om het waterelement te plaatsen in metaal 7?
    tuinschetsSuzanH
    Alvast bedankt voor de gedane moeite
    Met vriendelijke groet, Suzan Hauwert

    Reageren
    1. mariëtte Bericht auteur

     Hallo Suzan,

     Helemaal goed!
     Water in 6- of 7-metaal past prima!

     Tip: Zorg nog voor een zitje voor twee in het 2-aarde gebied, dat is erg belangrijk voor de (partner)relatie. Op de rand met 7-metaal is wellicht een fijne plek met de esdoorn in de hoek achter je. Je kijkt dan bovendien mooi uit op de border in 3-hout en zit dicht bij de vijver in 7-metaal. Prachtige plek voor rust en inspiratie!

     Fijn, om weer van je te horen. Je bent zó goed bezig met de kennis en inzichten uit mijn boek. Leuk!!!

     Veel tuinplezier!
     Zonnige tuingroet, Mariëtte Verlaan

     P.S. Ik heb de schets die je mailde in jouw bericht geplaatst voor een mooi extra beeld van de praktische kant van mijn boek. Dank!

     Reageren
 4. Elizabeth Siccama

  Een heel toegankelijk boek, heb het bijna uit maar ga ’t nog een keer lezen om alles goed op te kunnen nemen. Dat Feng Shui werkt, heb ik al ervaren met het huis en de inrichting. Dus nu (onze nieuwe) tuin en ik kwam meteen al tot de ontdekking dat het hout 4 gebied er nog wel heel kaal bij lag, meteen in gang gezet om dat te veranderen! Aan de andere kant bleken de borders waar ik wel een plan voor had gemaakt ook aardig goed te kloppen.

  Als tuinontwerper kan ik hier zeker wat mee, bedankt voor je heldere boek Mariette!

  Reageren
  1. mariëtte Bericht auteur

   Hallo Elizabeth,

   Wat leuk dat je ook de masterclass gevolgd hebt.
   Hoe gaat het nu met jouw tuin? Groeien de ideeën en de uitvoering?

   Met een zonnige tuingroet, Mariëtte

   Reageren
 5. Truus du Maine

  Hallo Mariette,
  Ik was op het internet op zoek naar een tuinontwerp volgens de Feng Shui-principes en …. vond jouw boek. Meteen besteld.
  Het ziet er niet alleen prachtig uit, mooie kleuren waar je al helemaal blij van wordt en de meest schitterende foto´s, maar ik vind het ook heel duidelijk en praktisch.

  Ik heb me al vaker bezig gehouden met Feng Shui én ik tuinier heel graag, maar hoe je e.e.a. nu echt in de praktijk brengt, bleef ik toch wat ingewikkeld vinden. Nu begrijp ik het echt; het blijkt helemaal niet zo ingewikkeld en met jouw enorme vakkennis en liefde voor de natuur zal het tuinontwerp dat je voor me gaat maken, ook vast heel mooi worden.

  Je luistert echt en kunt je goed in anderen verplaatsen en dat zie ik ook terug in je boek: niet alleen mooie plaatjes, maar een goed, duidelijk verhaal, waar je zo mee aan de slag kunt. Nu weet ik hoe je met kleine aanpassingen al heel veel kunt bereiken. Ook voor mensen die zelf hun tuin op willen knappen is het een helder boek, dat ze houvast biedt.

  Een mooie tuin maken is al een kunst, dit boek geeft nog iets extra´s: een mooie tuin, die in alle seizoenen echt bij de persoonlijkheid van alle gebruikers past.

  Gefeliciteerd met je boek en veel succes met alles wat je verder nog bedenkt op tuingebied!
  een hartelijke groet, Truus du Maine, Amersfoort

  Reageren
  1. mariëtte Bericht auteur

   Hallo Truus,
   Jouw tuinontwerp is vastgelegd in een persoonlijk boekwerkje van 14 pagina’s.
   tuinontwerp_Amersfoort_TrBoek
   Je leest er alles in over jouw tuinwensen, jouw Nine Star Ki getallen en hoe je jouw tuin kunt laten ontstaan met dit tuinontwerp. Het tuinplan omvat: tekeningen op schaal, plantenlijsten, een Feng Shui verslag en een algemeen tuinadvies met aanleg- en onderhoudstips.
   Tuinontwerp_Amersfoort
   We hebben het tuinplan doorgesproken zodat je er zelf mee aan de slag kunt of met een hovenier jouw tuin kunt aanleggen. Met de beplanting help ik je graag. Samen planten heeft het voordeel dat jouw tuin en hoe alles straks groeit en bloeit tot leven komt door mijn uitleg ter plekke.
   Ik wens je veel plezier met jouw nieuwe tuin.
   Zonnige tuingroet, Mariëtte

   Reageren
 6. Esther Reinders

  Hoi Mariëtte,
  Het was net alsof ik een cadeautje kreeg toen ik het boek ontving. Wat een vrolijke uitstraling heeft het. Het ziet er prachtig uit en je legt op een hele duidelijk en luchtige manier uit wat Feng Shui is. Prachtig. Een echte aanwinst voor Feng Shui in Nederland. En nu hopen dat het snel lente wordt 😉
  Hartelijke groet, Esther

  Reageren
 7. Corina van Tillo

  Wat een geweldig vormgegeven, helder en met liefde geschreven boek. Zoveel antwoorden waar ik al zolang naar op zoek was… ik kon niet stoppen met lezen. Dank je wel Mariette.

  Reageren
 8. mariëtte Bericht auteur

  Reacties van recensenten:

  “Je boek heb ik met veel genoegen gelezen. Ik ervaar het als een heel toegankelijk, vlot geschreven en prettig en makkelijk leesbaar boek. Het nodigt uit om te lezen en zindert van jouw passie en enthousiasme voor Feng Shui in de tuin. Kortom, het was genieten.
  Ik ervaar het ook als een heel praktisch toepasbaar boek door de duidelijke concrete stappen die je beschrijft. Met dit boek in/bij de hand moet je ook als leek een eind komen met het volgens Feng Shui inrichten van je tuin.” ~ Pieter Corée, ondernemer, interim-manager

  “Ik heb je boek met veel interesse gelezen. Wat opvalt is je enthousiaste vertelstijl. Veel goede informatie en tips nodigen de lezer uit om met de eigen tuin aan de slag te gaan.”
  ~ Jan van Gils, directeur SRE Milieudienst, verander-manager

  “Wat heb je een ongelooflijk boeiend boek geschreven!!! Mijn complimenten.”
  ~ Rieta de Weger, verpleegkundige, enneagram-coach

  “Het was weer genieten van jouw inspirerende en gepassioneerde schrijfstijl.”
  ~ Pieter Corée, ondernemer, interim-manager

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.