Mindset en tuin #7: Energie in een harmonieus landschap

 • Kracht en omgeving
 • Sfeer en vormgeving
 • Beleving en waarneming
 • Emotie en compassie
 • Inrichting en kleur
 • Landschap, klimaat, natuur en seizoen

sfeertuin tuinharmonie landschap tuin tuinontwerp feng shuiKracht en omgeving
Bomen vormen de kracht van het landschap, planten zijn dat in de tuin en mensen in de wereld. Hoe je met energie omgaat is voor ieder anders? Voel je stimulans en inspiratie? Voel je uitputting en vermoeidheid? Deze eigenschappen zie en ervaar je in de natuur, in jouw omgeving, in het weer en de seizoenen. Welke invloed heeft dat op jou?

Ben jij bijzonder gevoelig voor de energie in jouw omgeving dan kan het best zijn dat je hooggevoelig bent. Ik ontdekte dat bij mijzelf nadat ik mijn opleiding als logopediste voltooid had en in de praktijk aan het werk ging, al wist ik er nog geen naam aan te geven. Dat gebeurde pas in de loop der jaren toen ik besefte dat ik zeer empatisch werkte, veel subtiele signalen oppikte en energie van anderen met mij meedroeg. Niet onlogisch in mijn vakgebied en zeker niet in mijn functie als afasietherapeut met mijn ambitie volledig gericht op het optimaliseren van communicatie bij mensen die nauwelijks of niet meer konden spreken na een CVA (hersenbloeding). Uiteindelijk sloeg ook bij mij de burn-out toe en dan is het erg belangrijk dat je een prettige en inspirerende omgeving voor jezelf creëert.

Ontspanning vond ik in het lezen over planten, tuinen en tuinieren en mijn creativiteit kon ik heerlijk toepassen in mijn tuin. De ommezwaai van zorgprofessional naar het ontwerpen van weelderige tuinen en borders vanuit communicatie en plantenkennis is voor mij een verademing en past helemaal bij mij. Nu kan ik inzien dat ik HSP ben. In de Facebook groep ‘HSP – hooggevoelig in Nederland’ lees ik er graag en veel over en de puzzelstukjes blijven in elkaar vallen. De kracht in jezelf ervaren en je laten dragen door de natuur is heerlijk. Wat kan ik voor jou betekenen?

Sfeer en vormgeving
Harmonie heeft verschillende kenmerken en draagt karakter, perspectief en emotie in zich. Zoals een veld ruimte schept en het water van een rivier stroomt. Zoals bomen en gebouwen de wind trotseren. Zoals bloemen kleur geven in parken en tuinen. Zoals harde en zachte materialen de structuur bepalen. Zoals golvende lijnen van paden zorgen dat je meer vrijheid en vreugde ervaart. Vormgeving, kleur en sfeer hangen samen.

Beleving en waarneming
Harmonie gaat over een totale beleving van energie. Iedere ervaring heeft een karakter dat waargenomen wordt door een individu met een eigen persoonlijkheid, emotie en perspectief. Bijzonder boeiend omdat dit door elk individu op een unieke manier beleefd wordt. Via Feng Shui en Nine Star Ki is uit te leggen waarom je dit zo ervaart. Wat er gedaan kan worden om negatieve invloeden om te buigen naar positieve. Hoe een landschap te creëren dat energie geeft en waarin een heilzame verbinding ontstaat tussen jou, jouw omgeving en jouw natuur. Met Feng Shui doe ik dat graag voor jou en jouw tuin omdat jouw levensplezier, gezondheid en energie daarbij gebaat zijn. Niks hocus pocus, ik kan het je helder uitleggen.

Emotie en compassie
Ben jij wel eens op een plek waar je je bijzonder onaangenaam voelt? Waar je niet wilt blijven? Heb je al eens waargenomen waarom je dat zo voelt? Of waarom een gesprek met een bepaalde collega niet wil vlotten? Deze signalen vang je op omdat er iets in die situatie of omgeving is dat niet bij jou past of een emotie raakt die je liever niet wilt voelen.

Nine Star Ki is bijzonder geschikt om jouw bewustzijn van karakter, emotie en levensenergie te vergroten. Je herkent eigenschappen in jezelf en in de mensen in jouw omgeving. Je snapt waarom je op bepaalde situaties of personen reageert zoals je reageert. Het waardevolle is dat je er objectiever naar kunt kijken zodat er meer begrip en compassie kan ontstaan.

Inrichting en kleur
In jouw dagelijkse omgeving is een evenwichtige energie van wezenlijk belang voor jouw gezondheid. Vooral inrichting, vormen, materialen en kleuren beïnvloeden je enorm. Hoe zou het zijn als daar harmonie in komt? Als het klopt en je een positieve ervaring hebt? Als jouw omgeving je stimuleert? Als je kunt ontspannen omdat de energie bij jou past? Waardoor de lucht opklaart en de zon weer schijnt? Daar wordt je vast heel blij van.

Landschap, klimaat, natuur en seizoen
Jouw tuin is het landschap het dichtst bij jouw huis. Maak er wat van!
Wil je een kans om hier meer over te weten?

 • Lees mijn boek
 • Volg een brainstormsessie
 • Kom langs op de Deventer Boekenmarkt en ik signeer jouw boek
 • Lees de publicaties op TuinHarmonie blog
 • Laat een tuin-beplantingsontwerp maken voor jouw tuin
 • Maak gebruik van de zomeraanbieding en vraag een Nine star ki profiel aan
 • Schrijf een reactie in het commentaarveld
Interessant? Deel met jouw vrienden Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.