Nieuws

Year in review 2016 – Welkom 2017!

Over de statistieken van TuinHarmonie.nl in 2016 ben ik zeer tevreden. Ze zijn veelbelovend voor 2017! Kijk maar:

TuinHarmonie Blog
Met ruim 10.000 bezichtigingen en ruim 5.500 bezoekers ben ik zeer tevreden over 2016. De publicaties over de persoonlijke aspecten van Feng Shui in de tuin zijn enorm goed gelezen, met name de artikelen over inspiratie, creatie, energie en mindset. Mijn enthousiasme om te schrijven en kennis te verspreiden over Feng Shui, kleur en leven in de tuin is groot.

Er staan inmiddels 63 waardevolle publicaties  op TuinHarmonie Blog. In 2014 zijn dat er 10, in 2015 nog eens 20 en in 2016 heb ik zelfs 33 berichten geschreven. Trots ook op het feit dat de meeste bezoekers meerdere berichten of pagina’s lezen. Dat zegt iets over de waarde voor jou als lezer, dank je wel!

De best gelezen publicaties zijn:

  1.  De pyramide van Maslow en jouw ervaring van geluk
  2.  Creatie groeit met inspiratie!
  3.  Ben jij de architect in jouw leven?
  4.  Onthaasten
  5.  Jouw tuin, jouw rijkdom!

Feng Shui tuinboek
Feng Shui in de tuin, ja? Onbekend maakt onbemind. Op no. 6 scoort de pagina Cart waar de boekbestelling geplaatst wordt en 232 is heel succesvol als alle boeken ook werkelijk besteld zouden zijn! Mijn wens voor mezelf, en ook voor jou omdat je dan gaat genieten van een heerlijke tuin, is een betere boekverkoop in 2017. Er zijn inmiddels 143 boeklezers en ook de Koninklijke Bibliotheek en verschillende regionale bibliotheken hebben mijn boek op de plank staan. Best wel gaaf!
Misschien is het nog niet helemaal duidelijk hoe universeel, compleet en uniek de inhoud van mijn boek is en hoe Feng Shui jouw leven kan verrijken, niet door spullen en gadgets toe te voegen maar juist op het gebied van ontspanning, inspiratie en plezier.

Feng Shui biedt kansen, focust jouw aandacht op tuinwensen, benoemt positieve aspecten en helpt je het beste te kiezen voor jouw situatie en lifestyle. In mijn boek maak je kennis met de toepassing in de tuin en besteed ik bewust aandacht aan hoe je jouw tuin kunt omtoveren tot een sfeervolle persoonlijke leeftuin.
De tuinontwerpstrategie helpt je om jouw tuinplan te maken en de uitgebreide plantenlijsten maken het kiezen van beplanting gemakkelijker. Dit is het eerste Nederlandstalige Feng Shui tuinboek dat praktisch ingaat op kleur, vormgeving en materialen in relatie tot tuinontwerp, beplanting, aanleg en lifestyle vanuit bewuste aandacht voor natuur, landschap en schoonheid. Voor jouw sfeer en harmonie in jouw tuin!

Vrienden en fans
De meeste vrienden en fans wonen in Nederland en België. Facebook en LinkedIn zijn de belangrijkste verwijzers, op de voet gevolgd door zoekmachines en nog in opbouw Twitter.
De Facebook pagina NieuwTuinboek heeft 844 vind-ik-leuks. Twitter @FengShuiTuin heeft 224 volgers. Mijn persoonlijke account @Create_Destiny heeft 1.980 belangstellenden en ik geniet van ruim 5.000 vind-ik-leuks. TuinHarmonie Blog heeft 38 e-mail volgers.

Dank je wel voor het lezen, bijdragen, delen en reageren op TuinHarmonie.nl. Ik schrijf om jou te inspireren. Laat me weten wat jou boeit. Laat kleuren, vormen en bloemen in jouw sfeertuin toe. Samen werken, leren, groeien, kijken, voelen, proeven en genieten van mooie tuinen en landschappen.
Welkom in 2017! Ik wens je een magisch en harmonieus 2017, Jaar van de Haan.

Life is a garden. Grow the flowers you love!

Nieuwe publicaties van TuinHarmonie ontvangen? Meld je aan!

  Ja, ik wil TuinHarmonie-inspiratie per e-mail ontvangen.


Focus, doelen stellen en geïnspireerde actie. Hoe?

Begin dit jaar zag ik bij Ivo Niehe (31 januari jl.) een gesprek met Tom van der Bruggen, nooit van gehoord en toch een groots levensgenieter en de uitvinder van Kapla. Kapla is een grenenhouten plankje in de verhouding 1:3:15 waarmee je kleine en grote ingenieuze bouwwerken op schaal kunt nabouwen, zoals de Eiffeltoren, bruggen, schepen, huizen en kastelen.

Hoe is hij op dit idee gekomen? De Nederlandse kunsthistoricus en antiekhandelaar Tom van der Bruggen wilde kasteelheer worden. Kapla is ontstaan door zelf te ervaren hoe bouwwerken in elkaar zitten. Te ontdekken welke maatvoering doorslaggevend en praktisch is en hoe je op een eenvoudige wijze maquettes maakt. Die had hij namelijk nodig om aan de Franse bouwcommissie te laten zien hoe hij zijn ‘Château’ wilde (ver)bouwen.

De manier waarop hij zijn ‘educatieve speelgoed’ op de markt bracht is al even ingenieus. Hij demonstreerde het op de boulevards van Zuid-Frankrijk door er samen met kinderen (en hun ouders) te bouwen en te spelen. Zijn marketing werkte door zijn aandacht op mogelijkheden te richten en kansen te benutten. Door te blijven lachen en experimenteren. Door zijn eigen weg te gaan, eigenwijs en volhardend. Door te geloven in de kracht van zijn idee ondanks het ontbreken van geld, medestanders en faciliteiten.

Nu is hij een zeer welvarend man die geniet van het mondaine leven in Saint-Tropez. Hij leeft zijn droom als kasteelheer, rijdt in een prachtig glanzende rode Rolls-Royce en inspireert met een ondeugende glimlach terwijl hij geniet van het tonen van een vernuftig en eenvoudig technisch speeltje. Eenvoud is kracht.

Geïnspireerde actie is het onderliggende verhaal. Je bereikt je doel(en) door focus en geïnspireerde actie. Focus is stap voor stap bereid zijn om jouw doel te bereiken. Dat vraagt geïnspireerde actie, elke dag en steeds opnieuw. Vol goede moed roeien met de riemen die je hebt, ook tegen de stroom in. Je doelen steeds helderder formuleren, je acties bijstellen, doen wat bij jou past en vooral volhardend zijn. De weg naar succes is altijd in aanbouw!

En nu in de tuin…

Met die focus ben ik met tuinen en ontwerpen gestart en heb ik, vanuit 10 jaar ervaring met mensen en tuinen, mijn boek ‘Harmonie in jouw tuin met Feng Shui – ervaar plezier, inspiratie en energie’ geschreven. Mijn ambitie, kennis en enthousiasme breng ik over zodat er (meer) tuinen ontstaan waarin leven in de tuin, harmonie en genieten van de natuur in alle seizoenen voorop staat. Waardoor jij uitgedaagd wordt om jouw plek bij huis op een levendige en gezonde manier in te richten. In 2015 zijn er gemiddeld 15 boeken per maand verkocht en daar ben ik heel blij mee, net als met de spontane lezersreacties.

DSC06234-GertTabak-MarietteVerlaan-boek-300x230In 2016 is mijn doel maandelijks 25 boeken op te sturen. Hoe? Met hulp van lezers en enthousiaste tuinliefhebbers, zoals jij. Word jij de nieuwe lezer? Ga jij aan de slag met jouw tuin? Wie ken jij die graag tuiniert? Wie ken jij die een tuin wil aanleggen of renoveren? Wie ken jij die graag ‘leven’ in de tuin wil ervaren? Plezier heeft om zelf plannen te maken? Harmonie wil brengen in zijn/haar tuin? De tuin als een persoonlijk project wil uitvoeren? Ben jij dat?

Een tuin en tuinieren biedt je een schat aan mogelijkheden, is super gezond voor je lijf, balans en spirit, is goed voor het ontwikkelen van je intuïtie en laat je rijkdom, geluk en harmonie ervaren. Zelfs Rob Verlinden heeft (uitzending 31 januari jl.) een tuin gemaakt waarin over de aandacht voor Feng Shui en energie gesproken is. Helaas kwam niet helemaal uit de verf wat Feng Shui is en hoe het op een juiste manier toe te passen. Positief is dat er beweging is op tuingebied en er aandacht komt voor natuurlijke harmonie. Zo leuk!

Lees mijn boek en maak jouw persoonlijke tuin. Stap voor stap ontdek je Feng Shui in vormen, kleuren en materialen, maak je een wensenlijst, bedenk je een plan voor jouw tuin (voor- en achtertuin), maak je keuzes die passen bij jouw budget en levensstijl, realiseer je de aanleg, maak je kennis met onderhoud en beplanting en geniet je van jouw tuin in alle seizoenen. Dat is rijkdom voor jou en jouw omgeving. Doe je mee?

Welke tuinliefhebber wil je dit boek aanraden? Ben jij dat zelf? Of is dat een familielid, vriend of vriendin? Schrijf zijn/haar naam in het reactieveld hieronder en attendeer hen op het boek ‘Harmonie in jouw tuin met Feng Shui’. Verspreid de waarde van een tuin en geef door hoe je plezier, inspiratie en energie in de tuin kunt creëren en ervaren.
Dank je wel voor jouw aanbeveling!

Een ‘vind ik leuk’ op mijn Facebook pagina Nieuw Tuinboek waardeer ik zeer. Kom eens langs want ook daar ben je van harte welkom om een reactie te delen. Bovendien lees je er de nieuwste TuinHarmonie Inspiratie. Veel lees- en tuinplezier.

3d-groen-vakje-vinkjeWil je de recente berichten volgen?
Abonneer je op TuinHarmonie Inspiratie via e-mail (bij dit vinkje en Hartelijk Welkom in de rechterkolom op deze pagina bovenaan).


Heerlijk in de zon op de Deventer Boekenmarkt
DeventerBoekenmarkt_IMG_5335_MV

met dank aan Peter de Haan
van RTV Oost voor deze foto
en aan Geert en Rita voor de gastvrijheid
in de kraam van Bagatelle – in boek en tuin –
op 2 augustus 2015

en dank aan Bert Haan voor onderstaande foto,
een leuke herinnering aan een stralende dag!DeventerBoekenmarkt_IMG_1769_kl

 

 

 

Klimspiraal vlechten bij Mudz.nl

KlimspiraalVlechtenWP_20150731_011MVAl jaren wil ik leren hoe je kunt vlechten met wilgentenen.
Op 31 juli 2015 volgde ik een gezellige middagworkshop
bij Anja van der Veer in Dalen, vlakbij Coevorden (Drenthe).

Op haar website Mudz.nl lees je over de workshops en haar prachtige vlechtwerk. Erg leuk om met vriendinnen te gaan doen als onderdeel van een weekendje weg. Er is een B&B op loopafstand.

KlimspiraalVlechtenWP_20150731_003MV

KlimspiraalVlechtenWP_20150731_012MV


Boek te koop

Inkijkexemplaar aanwezig

  • De Tuinen van Appeltern – Appeltern
  • Tuincafé ‘De Groene Keuken’ – Intratuin Tilburg
  • Buitenplaats ‘Plantage’ – Vogelenzangseweg 49, Vogelenzang
  • Decorette/WarmteSfeer – Elburg
  • Arboretum Kalmthout – België

Boek te leen

Theek5 Raamsdonksveer tuinboek lenteBibliotheek Theek5 – Brahmsstraat 3, Raamsdonksveer

en in diverse andere Nederlandse bibliotheken

3d-groen-vakje-vinkje
Niet wachten. Nu kopen! Bestel het boek


Feestelijk boekmoment

sfeertuin elburg open tuindagenEr is nog een feestelijk boekmoment gepland en ik nodig je hiervoor van harte uit. Op zaterdag 28 maart en zondag 29 maart tijdens de Open Sfeertuindagen, Fuik 22, Elburg verwelkom ik je graag tussen 11.00 u. en 16.00 u. De koffie staat klaar!

Het boek is uiteraard te koop en de tuin is in lentesfeer. Er zijn Minitrees Redlane te koop (laat het me weten dan bestel ik ze voor jou! klik op het visitekaartje). Je kunt tijdens de open sfeertuindagen ook jouw tuinverrassing-borders bestellen (levering op afspraak).
De tuinverrassing-borders zijn door mij harmonieus samengesteld en geven sfeer aan elke 2 m² tuin. Heb je een border of gedeelte van jouw tuin dat je wilt opvrolijken? Kies jouw kant en klare plantenborders in de kleur die bij jou en jouw tuin past op www.tuinverrassing.nl en geniet van je tuin in elk seizoen!

Interessant? Deel met jouw vrienden Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.