Ode aan Moeder Aarde op deze Internationale Vrouwendag

Here is my secret, a very simple secret, it is only with the heart that one can see rightly, what is essential is invisible to the eye. 
Uit: Le petit prince ~ Antoine de Saint-Exupéry, gepubliceerd in 1943.

Ja, dat vind ik belangrijk. In dit boekje ‘Le petit prince’ met schitterende tekeningen komt de liefde en magische bewondering voor al wat leeft op onze aarde voorbij. Moeder Aarde is de drager van ons allemaal, van de natuur, van onze natuur en met dat laatste bedoel ik ook ons karakter, onze levensvisie, normen en waarden, en onze levensenergie. Dat klinkt als veel en dat is ook veel. We dragen een enorme verantwoordelijkheid voor onszelf, voor elkaar en voor onze Moeder Aarde.

De wereld waarin we leven en klein worden gehouden, is niet gezond, niet voor vrouwen, niet voor mannen, niet voor moeders en niet voor de aarde en de natuur. Ik weet dat velen zich daar zeer bewust van zijn en er alles aan doen om een weg van vrede, liefde en licht te bewandelen. Een ongeëffend pad vol tegenslagen, vernederingen, ongeloof en hobbels die zomaar uit het niets voor de voeten worden opgeworpen. Dit bewuste pad waarop ze stil doorgaan, stil en zacht en met compassie en intentie doorlopen. Ik heb bewondering voor deze moedige, passievolle, innovatieve, creatieve, magisch stralende menslievende lotgenoten. Vanuit bewustzijn en vertrouwen komt van lieverlee in beeld in welke liefdevollere wereld we zouden kunnen leven.

En natuurlijk is dat zeer bedreigend voor de gevestigde masculine structuren en mechanismen. De vrouwelijke krachten zijn immers zacht, verbindend en vol hartverwarmende creatie zoals onze Moeder Aarde dat in de natuur tot uiting brengt. Moeder Natuur laat ons graag haar scheppende krachten zien: van zaad, naar bloem, naar vrucht, naar oogst, naar nieuwe plant in een oneindige cyclus. Daar kun je toch niet anders naar kijken dan met respectvolle verwondering en bewondering.

Laten we dus zoveel mogelijk het positieve en scheppende in onze wereld visualiseren en manifesteren.
We worden helaas zo vaak getriggerd op negatieve aspecten en reageren dan met boosheid, verdriet, angst en onmacht. Ja, dat begrijp ik volkomen. Natuurlijk is het pittig om dit te ervaren. Echter, blijf eens in jouw vrouwelijke kracht en spreek vanuit jouw bron van licht, liefde, compassie en zachtheid. Dat geldt ook voor mannen!

We hebben allemaal yin en yang in ons systeem, het donkere en het lichte, de maan en de zon, het vrouwelijke en het mannelijke. Evenwicht en balans in die krachten is wezenlijk voor een vervullend en gelukkig (samen) leven.
Als we die krachten in onszelf en anderen respecteren, herkennen en eren en elkaar bewust de beste evenwichtige versie spiegelen, komt er beslist iets prachtigs uit voort. Denk weer aan het zaad dat een bloem wordt, de bloesem die vruchten voortbrengt en de bevruchting die de geboorte van een kind mogelijk maakt. Ode aan Moeder Aarde, Moeder Natuur en de vrouw die al dit moois in zich draagt, vele maanden en seizoenen, een leven lang, oneindig in liefde, licht en kracht.

Ik wens je een prachtige dag, vol levensvreugde.
Zonnige tuingroet, Mariëtte

Dank je wel dat je mijn blog leest. Ik ben een gelukkig mens. Het vervult mij om via mijn schrijven en tuin- en beplantingsontwerpen zoveel tuin-, planten- en natuurliefde te delen en de natuurlijke wijsheid en inzichten vanuit Feng Shui helder door te geven. Moeder Aarde is de bron van al het leven, van alle creatie en haar inspiratie en uitstraling is elke dag waarneembaar in mijn/onze leefomgeving.

Filters Sort results
Reset Apply
Een waardevol cadeau voor jezelf of een geliefde
Boek ‘Harmonie in jouw tuin met Feng Shui’ ~ Mariëtte Verlaan
Maak van jouw tuin, jouw persoonlijke sfeertuin. Ervaar plezier, inspiratie en energie... In het boek 'Harmonie in jouw tuin met Feng Shui' lees je over de energieën en toepassingen van Feng Shui. Je ontdekt de invloed van vorm, kleur en materiaal en leest hoe je Nine Star Ki toepast om een tuin te maken die energie en inspiratie geeft aan jou en jouw gezin. Er is veel aandacht voor de algemene tuinontwerpprincipes en de seizoenen. Je krijgt bovendien de juiste aanwijzingen voor het kiezen van een seizoensrijke beplanting voor jouw natuurrijke tuin. Mariëtte Verlaan heeft een enthousiaste schrijfstijl. De heldere stappen, afbeeldingen…
 37,95
Boek én Nine Star Ki persoonlijk profiel
Bestel nu het boek inclusief een persoonlijk Nine Star Ki profiel. Vul jouw geboortedatum in (of die van de ontvanger van het boek met zijn/haar e-mailadres) bij opmerkingen in jouw bestelling. Je ontvangt dit persoonlijke Nine Star Ki profiel met waardevolle extra informatie per e-mail. Het boek wordt per post verzonden. Een leuk cadeau voor jezelf of een vriend(in) waarmee je, in combinatie met het boek, een sfeervolle tuin creëert die helemaal past bij jou of jouw vriend(in)!
 49,95
Feng Shui Flow Quickscan
Feng Shui gaat over kleurgebruik en vormgeving, jouw/jullie creatie in buitenleven, relaties, wonen, werk en landschap. De Feng Shui Flow Garden & Life Quickscan geeft je die informatie. Ontdek hoe jouw/jullie optimale tuinbeleving kleur en vorm krijgt en bereik een positieve flow in jouw/jullie leven en relaties. Lees de pagina over de Feng Shui Flow Garden & Life Quickscan. Bestel de Quickscan op deze pagina bovenaan én vul het formulier in op de Quickscan pagina. Met jouw/jullie persoonlijke Nine Star Ki profielen krijg je enorm veel extra waardevolle informatie en zul je met nog meer plezier en herkenning het boek lezen en…
 194,50

De zon vertegenwoordigt het mannelijke aspect, de maan het vrouwelijke. Bij de zon moet je dan denken aan mentale kracht, die zich naar buiten richt op het ‘doen’ en die de wereld overdag bestuurt en voedt. De maan regeert ons onbewuste, ons gevoelsleven. Ze is verbonden met onze intuïtie, die zich richt op het ‘zijn’ en het ontvangen van inspiratie en ideeën. ’s Nachts verwerken we de indrukken van overdag. En daar groeien we en leren we van, met vallen en opstaan. – bron: www.inspirerendleven.nl 

Interessant? Deel met jouw vrienden Facebookpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.