Samenwerken met de natuur #3: Waarde en liefde

lente vrolijk bloembollen tuinharmonie © Mariëtte VerlaanAls je goed luistert en kijkt, hoor en zie je  in de natuur om jou heen van alles dat je misschien niet eerder hebt opgemerkt of waar je elke dag onbewust aan voorbij loopt. Ervaar jij dat ook in jouw tuin? Of is daar weinig te beleven?
Het zijn juist de kleine genoegens van het leven die jou een gevoel van vreugde, rijkdom en geluk geven.

Energie vanuit dankbaarheid is de grootste waarde die de natuur jou te bieden heeft. De Law of Attraction en The Secret leren je om elke dag bewust dankbaar te zijn zodat jouw positieve energie kan stromen en je een rijker leven ervaart.

Natuurlijk is dat niet elke dag gemakkelijk en daarom wil ik je inspireren om meer te maken van jouw tuin. Ik kan niet begrijpen dat tuinbezitters accepteren dat hun tuin zo’n saaie en droevige uitstraling heeft. Van een kale, stenige tuin wordt je toch niet vrolijk? Daar vind je toch geen rust en inspiratie? Dat is toch niet waarom je een huis mét een tuin gekozen hebt? Daar kun je jouw liefde toch niet in kwijt?

Ik wil je aanmoedigen om eens vanuit een andere insteek aandacht te geven aan jouw tuin en omgeving. Herken en erken de waarde van een bloeiende en boeiende tuin. Kijk eens in andere tuinen in jouw buurt of ga erop uit om open tuinen te ontdekken die jou aanspreken. Je zult zien dat bloemen, planten, heesters, siergrassen, bloembollen en bomen die waarde toevoegen.
Waarom? Omdat een weelderig beplante tuin zich in de seizoenen op een spontane manier ontpopt en jij daarvan mag genieten. In een groene tuin groeit altijd wat. Bladeren en bloemen in fantastische kleuren zijn een feest om te zien. De tuin beleef je vooral in kleur, geur, levendigheid, hoogte en structuur en voelt als een comfortabel rustpunt en heerlijke buitenplek waar je lekker buiten en in de zon kunt zijn. Wil je dat? Goed, dat kan!
Heb je er inzet, aandacht, focus en het toevoegen van liefde en waarde voor over?

Waarde van jouw tuin

 1. een plek om tot rust te komen
 2. dé plek om met al jouw zintuigen van alles te beleven: zien, horen, ruiken, voelen, proeven
 3. een plek om te bewegen
 4. een plek voor gezondheid, geluk en energie
 5. een plek om samen te zijn

Waarde van tuinieren

 1. bewegen in de gezonde buitenlucht
 2. met je handen in de aarde contact maken met het leven in jouw tuin
 3. de groei en ontwikkeling van planten ontdekken
 4. creëren wat bij jou past
 5. trots genieten van een plek die jij gemaakt hebt en onderhoudt

Liefde voor de natuur in jouw tuin

 1. contact houden met de seizoenen en het weer
 2. optimale zorg besteden aan jouw plek
 3. aandacht hebben voor wat er leeft in jouw tuin, zoals vogels, vlinders en insecten
 4. een veilige en aangename plek bieden voor mens en dier
 5. samenwerken met de natuur in jouw tuin

Waarde creëren

 1. een goed tuinplan maken
 2. beplanting kiezen die past op de plek
 3. vormgeven en inrichten met smaak
 4. creatief hergebruik van wat al aanwezig is
 5. toevoegen van eigen creaties vanuit liefde, energie en aandacht

Bekijk mijn Tuinatelier Portfolio op Tuincoach Blog om te zien welke uitstraling wij samen in jouw tuin kunnen ontwerpen en doe een aanvraag voor jouw tuin.

Tuinverrassing Borders
Vanwege het enthousiasme voor deze borders op kleur heb ik besloten om de kant en klare Tuinverrassing borders van Tuinverrassing.nl te blijven leveren.
Borderontwerp, alle planten en een algemeen tuinadvies worden nu thuisbezorgd zodat je direct aan de slag kunt in jouw tuin (website moet op dat punt nog bijgewerkt worden want afhalen in Elburg is voorbij).
Gemakkelijk en geen gepuzzel, dat neem ik je met veel plezier uit handen. Alleen zelf planten en genieten van bloemen en kleur!

 • Jaarrond bestellen. Planten die even niet voorradig zijn, vervang ik door passende alternatieven. Sfeer en uitstraling blijven behouden. Voor mij een genot om te mogen kiezen uit de snoepwinkel van planten en voor jou geen gezoek, heerlijk!
 • Kleine aanpassingen in het borderontwerp zijn mogelijk. Extra vaste planten, heesters, klimplanten en bodemverbetering kun je eenvoudig mee bestellen, hiervoor ontvang je een offerte.  Online en toch persoonlijk!
Interessant? Deel met jouw vrienden Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.