Tuincoach Blog in 2019

Tuincoach Blog op Tuincoach.wordpress.com bestaat sinds 2010 en heeft inmiddels ruim 30.000 bezoekers per jaar. Fantastisch! Met alle praktische informatie over tuinen, tuinieren, planten en leven in de tuin heeft Tuincoach Blog een solide basis gelegd voor tuin-, bloemen- en plantenliefhebbers. En het blijft een groeiend en boeiend platform van oude en nieuwe tuininspiratie en informatie.

Toch komt er een kleine verandering, zoals alles groeit en beweegt in de natuur en in de tuin. Wind en water verspreiden zich, de seizoenen verlopen, de energie en groeikracht van al het leven op aarde neemt toe en weer af. De natuurwetten bepalen in welke fase we ons bevinden, hoe we ons voelen en wat nodig is. Leven met wat is, is de krachtigste les die ik in 2018 moest ervaren.
In mei is bij mij borstkanker geconstateerd en dat leidde tot een totale ommezwaai in mijn plannen, mijn energie en mijn gezondheid. Een totaal nieuwe uitdaging met Beter worden, beter zijn als focus. Telkens weer herstellen van de medische behandelingen en tot het uiterste rekening houden met wat nodig is voor een gezond lijf. Vanuit vertrouwen en veerkracht mijn lijf (body, mind en spirit) zo goed mogelijk ondersteunen. Ruimte geven voor herstel van gezondheid en energie. Ja, dat is heftig en vraagt veel moed, diep innerlijk voelen, rust en geduld.
“Zijn met wat is, geeft kracht!”

Een nieuwe plek

Tuincoach Blog wil groeien! Het beste platform voor de bloeiende weelderige tuin zijn. Met mijn plantenkennis en schrijfvaardigheid kan ik jou inspireren en begeleiden in jouw keuzes voor jouw tuin. Ik beantwoord graag jouw vragen, geef je tips en tuinweetjes. Tuinieren is niet meer de hobby van vroeger. Tuinieren is meer!

Tuinieren is buiten spelen voor volwassenen. Tuinieren is genieten van de natuur, van bloemen, planten, insecten en vogels. Tuinieren is creëren. Tuinieren is de rust vinden om met zorg planten in de aarde te zetten. Tuinieren is bewonderen. Tuinieren is helend en laat je energie sprankelen. Dat zijn we misschien vergeten in de hectiek van alledag. Dat mogen we niet vergeten. Echt niet, nu niet, nooit!

Mijn ziek-zijn en genezingsproces hebben zoveel te maken met ontspannen buiten zijn in mijn tuin. Genieten van de warmte van de zon, de blauwe hemel, de frisse lucht en bloemen, veel bloemen. De tuin geeft mij een referentiepunt in de seizoenen, een rustpunt in de dag, een beloning voor aandacht voor wat er groeit en doet me bewegen met lichte werkzaamheden. In mijn tuin zijn er veel bloemen van vaste planten, geurende kruiden en zonnige kleuren en is er veel leven van insecten, vlinders en vogels. Onomstotelijk is mijn tuin mijn spiegel van de gezonde waarde en overvloedige rijkdom van de natuur. Elk speciaal detail in het mij omringende tuin-landschap is de moeite waard. Dat kan jouw tuin ook voor jou zijn. Hoe? Dat bepaal je zelf. Jouw tuin wordt en is wat jij ervan maakt. Natuurlijk!

Tuincoach Blog past prima op Tuinverrassing.nl

Tuincoach Blog is vanaf vandaag onderdeel van Tuinverrassing.nl omdat ik geen advertenties meer wil die storend in de publicaties verschijnen en omdat ik jou als lezer dicht bij mezelf wil houden, je wil laten delen in hoe je jouw tuin als persoonlijke plek inricht. Hoe je telkens met aandacht en vanuit ontspanning zoveel gezondheid en plezier uit jouw tuin kunt halen. Dat is waar ik de focus op wil leggen, waar ik blij van wordt en jij waarschijnlijk ook als je goed geïnformeerd wordt over wat je van jouw tuin kunt maken. Blijf je lezen? Reageren? Terugkomen? In 2018 zijn er op Tuinverrassing.nl ruim 4.000 bezoekers geweest, een nieuwe mijlpaal.
Samen zingend en fluitend een nieuw tuinjaar in.

Om Tuincoach Blog te kunnen blijven schrijven, heb ik wel hulp nodig. Lezers, fans en ook partners!
Nog steeds nodig ik je uit om vaak terug te komen, een Tuinverrassing border te bestellen voor een heerlijke sfeer waar jij dat wilt en nodig ik partners uit om een publicatie te sponsoren, om banners te plaatsen, om samen meer natuurlijke en weelderige tuinen te laten ontstaan. Mijn passie en kennis zijn gratis zolang ik gezond kan leven en samen met jou kan genieten van een gedeelde rijkdom. Dat kan ik niet alleen en helaas is geld toch de gouden sleutel tot een boterham met beleg op tafel in mijn eenvoudige, warme en gezellige huis met tuin. Doe je mee!

Lees de Top 10 best gelezen publicaties van 2018 op Tuincoach Blog.
De volgende nieuwe publicaties worden vanaf 2019 op Tuinverrassing.nl gepubliceerd onder het kopje Tuincoach Blog in de menubalk bovenaan op deze website. Meld je aan voor de TuininspiratieMail en ontvang de nieuwste publicaties in jouw mailbox.
Ben je een bestaande Tuincoach Blog e-mail-abonnee? Dan vraag ik je om je aan te melden voor de maandelijkse TuinInspiratieMail. Tuincoach Blog zal geen mails meer verzenden. Je kunt gebruikmaken van de pop-up op deze pagina. Uiteraard zijn ook jouw tuinvrienden van harte welkom.
Ik wens je veel lees- en tuinplezier.

 

Interessant? Deel met jouw vrienden.
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Dank je wel.

2 reacties

 • Commentaar door Marie Mul

  Mariette, ik vind dat je een geweldig blog schrijft, gemotiveerd en sterk naar buiten treedt. Knap vind ik dit.!! Zelf ben ik ook een gepassioneerd tuinierster die vooral geinteresseerd is in de grond met al z’n – voor het blote oog – onzichtbare beestjes die onderaards geweldig werk verrichten. Ik houd van permacultuur om de grond de beste voedingsstoffen te geven zodat je op een veilige, gezonde manier van je groenten kunt genieten. Ik vind het leuk als ik af en toe een bijdrage mag leveren. aan jouw mooie blog.

  • Commentaar door Mariëtte

   Hallo Marie, Wat leuk om te lezen hoe je met jouw tuin aan de slag bent.

   De permacultuur-principes zijn ideaal zowel voor jezelf als voor de natuur. Helemaal zoals het bedoeld is en gemakkelijk gaat. De bodem en het bodemleven zijn inderdaad het allerbelangrijkste voor een gezonde tuin.
   Heb je al eens van de ‘No dig’ garden gehoord? Dan hoef je niet te spitten en laat je een rijke humuslaag ontstaan.

   Ik schrijf eigenlijk altijd zelf. Hoe wil je jouw bijdrage leveren? Laat je dat weten. Reacties op mijn blogs waardeer ik zeer.
   Met een zonnige tuingroet, Mariëtte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meld je aan en ontvang de maandelijkse TuinInspiratieMail direct in jouw mailbox.

Zo blijf je op de hoogte van tuinen, planten en leven in de tuin.
Beleef meer plezier in jouw tuin!