Het huidige moment in jouw tuin geeft je telkens een nieuwe ervaring als jouw tuin door een echte plantenkenner ontworpen is. Heel belangrijk in mijn ogen want daar put jij plezier, inspiratie en energie uit.

Je ziet vaak in groepen op Facebook, op Pinterest en via Google de mooiste foto’s van tuinen voorbij komen. Vaak foto’s die genomen zijn op het hoogtepunt van het groeiseizoen. De kunst in tuinen en tuinieren is juist om op elk moment in elk seizoen een levendige en boeiende tuin te ervaren. Lees hier hoe het in jouw tuin kan zijn.

In de winter zorgen hoofdzakelijk groene en bruine kleuren voor een prachtig beeld. Met bessen in blauw en rood wordt het al een beetje kleurrijker. De groenblijvende planten laten nu hun structuur en vorm zien. Door deze planten op markante posities te plaatsen of er zichtlijnen mee aan te geven, is jouw tuin ook spannend in de winter. Bovendien zorgt een natuurrijke tuin voor veel leven. Vogels, spinnen, insecten, wormen en vlinders bezoeken jouw tuin graag. Vogels komen in de winter dichter bij jouw huis.

In de herfst zijn de gouden en rode bruintinten en allerlei briljante herfstkleuren te zien van tinten groen naar goudgeel, naar oranje, rood in alle schakeringen en zelfs paars. Het mooiste voorbeeld is de Liquidamber styracyflua, onmiskenbaar als je deze boom in straat of park tegenkomt. Werkelijk alle kleuren zijn aanwezig. Helaas is deze schitterende boom voor de gemiddelde achtertuin iets te groot. Gelukkig zijn er nog genoeg andere bomen en heesters die de herfst laten spetteren. Al het afgevallen blad wordt verteerd door een actief bodemleven van wormen en schimmels; zij houden jouw tuin in optimale conditie. Weinig werk, dat is gunstig!

In de zomer zijn de bloemen van vaste planten spectaculair. Ze groeien door voldoende licht en water en bloeien van het vroege voorjaar tot ver in de herfst. Veel tuinbezitters slagen erin om de bloeitijd in hun tuin goed op elkaar af te stemmen. Dat wil jij natuurlijk ook. Met een borderontwerp op maat, met planten die passen in jouw tuin en in kleuren die jou aanspreken, ontwerpt Mariëtte een bloemrijk feest voor jouw tuin. Haar motto is: Geniet van jouw tuin in elk seizoen!

In de lente komt al het prille groen ineens weer tevoorschijn. Krachtig door het toenemende licht en voldoende water ontwikkelen de planten zich snel en verschijnen er weer blaadjes aan de bomen en heesters. Bloembollen zijn de brengers van voorjaarskleur en tuinplezier. De natuur heeft zich onder de grond voorbereid op een nieuw groeiseizoen en juicht! De aarde lacht in bloemen.

Beste tuinbezitter!
Getagd op:                                                                 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meld je aan op de Tuinverrassing mailinglist
en ontvang elke maand TuinInspiratieMail in je mailbox.

Na aanmelding krijg je een e-mail die je moet bevestigen om definitief aangemeld te worden. Je kunt je altijd weer uitschrijven. Privacy Je e-mailadres wordt niet voor andere doeleinden gebruikt.