Tuinverrassing borders – kleur en sfeer in elk seizoen –  zijn in het voorjaar van 2010 ontstaan vanuit de overweging dat het voor de “niet-plantenkenner” moeilijk kiezen is uit het grote aanbod in de tuincentra. De tuinbezitter laadt zijn winkelwagentje vol met planten, die op dat moment prachtig bloeien, om uiteindelijk in de tuin te ontdekken hoe dit een teleurstellend resultaat oplevert. Jammer, dat kan beter, duurzamer en gemakkelijker.
Graag zet ik mijn plantenkennis in om deze “dure missers” te voorkomen. Met de juiste plant op de juiste plek komt dat helemaal goed!

Tuinverrassing borders geven een sfeervol resultaat in elk seizoen.
Dat is mijn belofte voor elke tuinborder die je bestelt of laat ontwerpen!
Sfeerbeelden vind je op de pagina Kleur en inspiratie.

Plantenkennis om van te genieten en te delen met anderen. Ik schrijf graag over tuinen, tuinbeleving en planten. Gezondheid is nauw gerelateerd aan natuurbeleving. Alle onderzoeken wijzen in de richting en we worden ons gelukkig ook steeds bewuster van het belang van natuur om ons heen. We wandelen meer en zoeken de rust en ruimte van de natuur op om weer op te laden. Wandelcoaching en mindfulness zijn hot. Waarom dan niet tuinieren?

In de tuin heb je volop de gelegenheid om je creativiteit te ontplooien, om te ervaren welke kleuren, geuren en structuren de natuur kent. Wat jou aanspreekt en blij maakt.
Heel bijzonder! Het huidige moment in jouw tuin beleven, lekker dichtbij en elke dag beschikbaar.

Wie is Mariëtte Verlaan? Ik ben een enthousiast plantenliefhebber met een enorme kennis van vaste planten, heesters, bomen, siergrassen en bloembollen. Alle ingrediënten zijn beproefd en deze wat-groeit-en-bloeit-ervaring gebruik ik om mijn en jouw sfeervolle tuin te creëren, ook voor speciale plekken en in de warme Italiaanse zon.

Mijn boek heb ik geschreven om jou de mogelijkheid te geven jezelf te ontwikkelen en meer te leren over tuinvormgeving en planten zodat je zelf jouw persoonlijke tuin kunt maken en onderhouden.
In ‘Harmonie in jouw tuin met Feng Shui’ ontdek je welke tuin bij jou past, wat je nodig hebt om die tuin aan te leggen en welke planten er graag zullen groeien. Je wordt verliefd op jouw tuin en houdt van wat er groeit en bloeit. Life is a garden. Grow the flowers you love!

Een persoonlijke tuin die bij jouw leven en levensstijl past. In mijn tuin betekent dat: weinig onderhoud, een weelderig bloeiende beplanting, veel vogels en vlinders, ruimte om te eten, zitten, spelen met mijn hond Sara, een Ierse terriër, en eindeloos genieten van bloemen, kleuren en bladvormen. Soms moet ook ik wat meer geduld tonen of aandacht besteden aan opruimen, snoeien en verplanten.
Ik beleef de kracht van mijn tuin en heb er plezier in om iets nieuws toe te voegen. Zo ben ik de laatste jaren actief met bloembollen, keuzes maken, in het najaar bestellen en in de winter planten voor een spectaculaire bloemenexplosie van crocussen, tulpen en narcissen in het volgende voorjaar.

Bestel jouw bloemrijke tuin of border bij Mariëtte Verlaan.
Tuinen en borders ontwerp ik voor plezier, inspiratie en energie. Altijd!
Jouw sfeer in jouw tuin!

Ontvang de Tuinverrassing Tuinkalender (PDF eBook) gratis bij jouw bestelling!

In de tuin is er in elk seizoen wel iets te doen of juist vooral niet te doen. Deze tuinkalender biedt onderhoudstips voor jouw tuin en Tuinverrassing-borders en wordt jou aangeboden door Mariëtte Verlaan.

Ga naar de pagina Kies jouw kleur en stijl om te bestellen
of verdiep je eerst in de Kleur en sfeer die bij jou past.

Meld je aan op de Tuinverrassing mailinglist
en ontvang elke maand TuinInspiratieMail in je mailbox.

Na aanmelding krijg je een e-mail die je moet bevestigen om definitief aangemeld te worden. Je kunt je altijd weer uitschrijven. Privacy Je e-mailadres wordt niet voor andere doeleinden gebruikt.